Много хора допускат грешки, които водят до временен ефект Сребърните бижута

...
Много хора допускат грешки, които водят до временен ефект Сребърните бижута
Коментари Харесай

Почистете сребърните си пръстени и обеци така и ще станат като нови

Много хора допускат неточности, които водят до краткотраен резултат

Сребърните бижута са елегантни и постоянно настоящи, само че с цел да запазят своя искра, те изискват особено внимание при разчистване и поддръжка. В идващите редове ще споделим няколко потребни препоръки за поддържане на вашите сребърни бижута в чудесно положение.

Съвети за разчистване и поддръжка на сребро

Сребърните бижута и предмети от сребро са елегантни и стилни аксесоари, които могат да добавят всяко облекло и да придадат изтънченост на визията ви. Въпреки това, с времето среброто може да потъмнее и да загуби блясъка си. За да запазите сребърните си бижута красиви и блестящи, е значимо да ги поддържате вярно.

Ето няколко съвета за разчистване на потъмняло сребро, които ще ви оказват помощ да запазите блясъка на вашите сребърни бижута:

1. Използвайте профилирани почистващи артикули за сребро. На пазара има разнообразни почистващи препарати, които са особено основани за разчистване на потъмняло сребро и ще ви оказват помощ да отстраните замърсяванията и да възстановите блясъка на бижутата.

2. Почиствайте сребърните си бижута постоянно. Не оставяйте да се запрашат или да се замърсят, тъй като това може да форсира процеса на потъмняване на метала.

3. Избягвайте контакт на среброто с нападателни химикали и парфюми. Тези субстанции могат да повлияят на цвета и блясъка на среброто и да го увредят.

4. Съхранявайте сребърните си бижута вярно. Използвайте специфични кутии или кърпички за предпазване, които ще предпазят бижутата от влага и въздействието на външната среда.

5. Почиствайте сребърните предмети и бижута с мека забрадка или четка. Избягвайте да употребявате твърди материали или абразивни средства, които могат да деформират или надраскат повърхността на среброто. За разчистване на сребърните бижута може да употребявате специфични препарати за разчистване на сребро или да си извършите такива у дома.

Забъркайте елементарен разтвор от сода и вода или лимонен сок. Внимавайте обаче да не излагате бижутата на нападателни почистващи средства, които биха могли да ги повредят.

Не забравяйте и за вярното предпазване на сребърните бижута. Добре е да ги пазите в самостоятелни кутийки или пликове, с цел да предотвратите излагането им на влага и въздух, които могат да причинят окисляване и потъмняване на повърхността на среброто.

Грешки при почистването на сребро

Мнозина вършат неточности при почистването на сребро, които могат да нанесат съдбовни и непоправими вреди върху бижутата или предметите. Една от най-честите неточности, които вършат хората при разчистване на сребро, е потреблението на абразивни почистващи средства. Те могат да съсипя сребърното покритие, което ще направи процеса на възобновяване на блясъка доста по-труден и муден. Вместо това, би трябвало да се заобикаля потреблението на груби гъби, четки или надраскване с подобаващи почистващи препарати, написа Днес.бг

Друга честа неточност е оставянето на сребро в контакт с вода за дълго време или оставянето му да се изсуши на въздух. Това може да докара до появяването на петна или разяждане върху повърхността на среброто. Вместо това, след разчистване с гореща вода и мека забрадка, би трябвало да се подсуши незабавно с чиста и суха забрадка. Накрая, би трябвало да се избере верният способ за разчистване на среброто според от тяхното положение.

Ако повърхността е мощно нечиста, може да се употребява почистващ препарат или профилиран артикул за разчистване. В случай на леки замърсявания, нормално просто изтриване с мека забрадка може да бъде задоволително. Накрая, избягвайте някои постоянно срещани неточности при почистването на сребро, като потребление на железни четки или абразивни материали, които могат да повредят нежната повърхнина на бижутата.

Също по този начин, не излагайте сребърните бижута на високи температури или директна слънчева светлина, тъй като това може да ги повреди. Следвайки тези препоръки за разчистване и поддръжка на сребърните бижута, може да се уверите, че те ще запазят своя искра и хубост за дълго време. Не забравяйте да отделяте нужното внимание и грижа за вашия обичаните си сребърни бижута, посуда и аксесоари.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР